21 januari 2024
16:30

KAIS Mora UIF

Referat: IBF Gagnef/LI20 IBF - KAIS Mora UIF

Ytterligare en stark insats i helgens andra borta match, vi fortsätter med det fina försvarsspelet som vi hade i fredags mot Valbo. Men den här gången håller Alva nollan med stark hjälp från samliga spelare som verkligen gör det som krävs för att hålla rent framför eget mål. Det som tydligt definerar helgens båda matcher är lagmaskinen som börjar komma igång. Alla är villiga att ta ansvar och bidrar starkt till fint spel och ett par snygga mål framåt. Vi fortsätter med de kloka besluten vi spelar säkert hemåt och vågar slå avgörande mer vågade passningar i rätt del av banan.
Vi startar matchen som vi sagt med en hög press och mycket löpvilja och det ger oss en snabb utdelning redan efter 2 min trycker Empo in 1-0 utan assist, vi får matchbilden dit vi vill, de blir stressade i försvaret och slår bort många bollar som vi plockar upp och snabbt vänder spelet på. resultat 1-0 efter första till oss.
Andra period så går vi ut med direktiven att fortsätta dra isär Gagnef/Li20 och få dem att springa mycket genom att vi spelar bollen långt och djupt. det skapar ytor för oss och Alva får in 2-0 redan efter 4 min. Spelövertaget är tydligt och vi rullar runt dem och hotar dem centralt vilket leder till 3-0 gjort av Svea passad av Empo i 8 min. Resterande del av perioden blir lite jämnare och vi blir hotade när en del situationer blir farliga framför mål men ett bra fysiskt spel framför målet gör att ställningen skrivs till 3-0 efter andra perioden.
i Tredje så går vi ut med direktiven att fortsätta spela klokt och inte fega ur och falla tillbaka. Vi ska behålla initiativet och jobba för Alvas nolla. sagt och gjort så behåller vi initiativet och endast ett par kontringar får vi på oss. När Ida påpassligt bryter in centralt och placerar in 4-0 i trettonde minuten framspelad av Meja så är det lite ridå ner. Vi har bud på mer men vi har bra kontroll på händelserna och spelar av matchen till en fin 4-0 seger och ännu en trevlig resa hem till Mora kan påbörjas.